22 januari 2013

Recept | Chocoladecakejes

Hey iedereen!


Ik heb het jullie misschien al eens verteld, maar ik ben dol op bakken! Taarten, cupcakes, crumble, you name it. Op dit moment zijn chocoladecakejes mijn favoriete gebak om klaar te maken en oh, wat zijn ze heerlijk! Het is een soort moelleux, dus krokant vanbuiten en vloeibaar aan de binnenkant. Mmm... Lees verder voor het recept van dit lekkere gebakje!


Voor 10 personen

Ingediënten:

- 50 gram zelfrijzende bloem
- 4 losgeklopte eieren
- 200 gram (pure) chocolade
- 70 gram boter

Kookgerei:

- 2 potten (die tegen warmte kunnen)
- een mixer en/of klopper
- papieren/siliconen vormpjes
- een siliconen vorm om je papieren vormpjes in te zetten (zoals hier)
Uitvoering:

- Verwarm de oven voor op 200°C.

- Smelt de chocolade en de boter (in één bakje) au bain marie.

- Wanneer de chocolade en de boter volledig gesmolten zijn (geen stukjes meer!), spatel je deze door de bloem en de eieren in een grote kom.

- Verdeel het mengsel gelijkmatig over je vormpjes en zet ze ongeveer 7-8 minuten in de oven. Het beste is om ze eruit te halen als ze 'openbarsten'.

- Haal de vormpjes voorzichtig uit de siliconen bakvorm en dresseer ze op een bordje.

- Werk eventueel af met wat bloemsuiker, slagroom of chocoladesaus.

- Geniet van je overheerlijke gebakjes!
Dit was het recept! Ik vind het echt superlekker en gemakkelijk om te maken, echt een aanrader! En chocolade is sowieso lekker, toch? Haha :)

Wat vind jij van deze chocoladecakejes? Ga je ze zelf eens proberen?

xx Katrien
Een reactie plaatsen