Pagina's

14 november 2012

DIY: fruitige gezichtsmaskers

Hey iedereen!

Tijdens de herfst en de winter kan je huid het hard te verduren krijgen. Vooral je gezicht krijgt te maken met wind, koude, regen,... Daarom is het nodig om je huid goed te verzorgen en te verwennen in de koudste periodes van het jaar. En hoe kun je dat doen? Met een gezichtsmasker natuurlijk! Hieronder plaatste ik een aantal fruitige gezichtsmaskers die makkelijk zelf te maken zijn en waar je hoogstens 3 ingrediënten voor nodig hebt. Voor ieder huidtype is er één en het bananenmasker is geschikt voor ieder huidtype. Dus neem die blender, maak een masker en... relax!
                                       
Aardbeimasker bij een vette huid met puistjes
Mix een kop aardbeien, eiwit en twee theelepels honing met een blender tot een pap. Smeer op je gezicht en laat 15 minuten zitten. !! opmerking !! Aardbeien zijn nu redelijk duur, dus is dit masker eerder voor in de zomer. Niet elke huid met puistjes is dezelfde, dus het kan zijn dat deze niet goed werkt voor jou. Uitproberen is de boodschap!
Appelmasker bij een vette/gemengde huid
Schil en pureer de appel en voeg 3 eetlepels honing en 1 eetlepel maïzena toe. Doe dit in de blender tot het een papje is. Smeer op je gezicht en laat het masker 15 minuten inwerken.
Avocadomasker bij een droge, vale huid
Schil en prak de avocado. Roer hier een klein beetje olijfolie door en smeer dit op je gezicht. Laat het 20 minuten inwerken. 
Bananenmasker voor elk huidtype
Snijd een banaan in schijfjes en voeg er 2 eetlepels room (of kwark) aan toe. Prak dit tot een mengseltje en laat het een kwartier zitten. Dit masker maakt je huid fris en glad.
xx Katrien                                    

Geen opmerkingen: